50%

Bornoutul mamicilor - Sheryl Ziegler

Editura Trei
16,00 RON 32,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Editura Trei
Disponibil in stoc

Descriere

Burnoutul mămicilor. Cum să îți recâștigi viața și să crești totodată copii mai sănătoși.
 
Câte mame nu-și doresc să le ofere copiilor "tot ce e mai bun"? Câte dintre ele nu fug cu copiii de la grădiniță la sport, de la after-school la ora de germana? Și câte, oare, nu se chinuiesc să gătească zilnic cele mai sănătoase feluri de mâncare, să organizeze cele mai trăsnite petreceri și să posteze cele mai vesele poze pe Facebook? 
Totul pentru fericirea copiilor! Dar oricât de nobile sunt aceste intenții, ele devin adesea distructive, surse de stres și anxietate. Aceste aspirante la titlul de "mamă perfectă" resimt atunci din plin epuizarea fizică și psihică, au sentimentul că au rămas singure și fără ajutor și încep să se îndoiască de sine, crezând că au dat greș. Toate aceste simptome se rezumă la ceea ce psihologul de familie Sheryl Ziegler numește "burnoutul mămicilor". Cu o experiență clinică de două decenii, autoarea oferă mamelor copleșite și epuizate o serie de căi pentru a-și regăsi energia și echilibrul în viața personală și de familie. Mamele moderne sunt sfătuite să-și creeze rețele de sprijin (de la prietenele-mămici la soacră și vecini), să impună granițe ferme între "serviciu" și "acasă", să aibă grijă de sine și de viața de cuplu, dar și să delege din sarcinile domestice altor membri ai familiei.
 
Dr. Sheryl Ziegler, are o bogată experiență în consilierea psihologică și în terapia de joc. Este fondatoarea Centrului pentru Terapie de Familie și Copii din Lowry (Denver, Colorado), este membră a Asociației Americane de Psihologie și a Asociației pentru Terapia prin Joc. De asemenea, ține prelegeri publice și are dese apariții în media. 
 
Cuprins:
Introducere 
1 De ce ma simt atat de coplesita? • Cum se manifesta burnoutul mamicilor 
2 Candva aveam prietene… • Legatura dintre burnoutul mamicilor si izolare 
3 Stiu ca mama incearca sa ma ajute • Dificultatile legate de crearea unei retele de sprijin 
4 Cate Like‑uri am primit azi? • Capcana retelelor de socializare 
5 Vreau tot ce este mai bun pentru copiii mei • Cum se agraveaza burnoutul mamicilor din pricina dorintei de a fi un parinte perfect 
6 Sotul meu pur si simplu nu intelege • Cum pune burnoutul mamicilor in pericol casnicia 
7 Incotro se indreapta viata mea? • Dilema mamei care lucreaza 
8 Nu le pot face pe toate... • Primul pas in lupta impotriva sindromului burnout — „ocupata pana peste cap" nu este o medalie de onoare 
9 Sunt bolnava de oboseala, tot timpul • Cum duce la imbolnavire burnoutul mamicilor 
10 Copiii mei sufera, si ei, de burnout?
Concluzie • #viatademamica pentru o noua era

Fragment din cartea "Bornoutul mamicilor" de Sheryl Ziegler:

"Multe mame se angajeaza in cautarea perfectiunii si ajung sa se extenueze dupa cateva zile/saptamani/luni. Problema este ca nu ne preocupa produsele sau programele in sine, ci felul in care alegerile se reflecta asupra noastra ca indivizi si ca mame. Sunt o mama rea daca nu cumpar salteaua ecologica pentru patutul copilului, va spuneti in timp ce studiati absorbite toate ofertele de saltele ecologice (online si in magazine). Apoi vine mancarea cu care ii hraniti (trebuie sa fie bio, nu de import, fara organisme modificate genetic si nu cu continut ridicat de fructoza sau sirop de porumb). Altfel, sunteti o mama rea careia nu ii pasa de copiii ei. Cel putin asta va spuneti in timp ce stati pe internet la miezul noptii si cautati cele mai noi si mai sigure recipiente pentru pachetul de scoala.

Detalii

Categorii
Brand